Se medlemsfordeler

Sikkerhetstips

Sikkerhetstips

6 VIKTIGE SIKKERHETSTIPS FOR MOTORSYKLISTER

6 viktige sikkerhetstips for motorsyklister

Motorsykling kan være en fantastisk opplevelse, men det er også en aktivitet som kan være farlig hvis man ikke tar de nødvendige sikkerhetstiltakene. Som motorsyklist er det viktig å være oppmerksom på potensielle farer på veien, og å bruke riktig sikkerhetsutstyr for å beskytte deg selv. I denne artikkelen vil vi dele noen viktige sikkerhetstips som alle motorsyklister bør være klar over for å unngå farlige situasjoner og holde seg trygge på veien.

Company Culture

Velit integer sollicitu lacus qua dictumst lorem amet elit fusce feugiat morbi laoreet Nunc faucibus pellentesque ornare molestie arcu

Sem faucibus volutpat bibendum amet mattis lectus tristique sagittis non amet. Velit integer sollicitu lacus qua dictumst lorem amet elit fusce feugiat morbi laoreet Nunc faucibus pellentesque ornare molestie arcu nuncelit convallis.

Positions

innhold

Sem faucibus volutpat bibendum amet mattis lectus tristique sagittis non amet. Velit integer sollicitu lacus qua dictumst lorem

Bruk Hjelm

Hvorfor hjelm er så viktig Hva slags hjelm bør du bruke Hva du bør se etter når du velger hjelm

Bruk riktig sikkerhetsutstyr

Hvorfor annet sikkerhetsutstyr er viktig Hva slags utstyr bør du bruke Hva du bør se etter når du velger utstyr

Hold deg synlig

Hvorfor synlighet er viktig Hva slags klær og utstyr kan gjøre deg mer synlig Hva du bør se etter når du velger synlighetsutstyr

Vær oppmerksom på været

Hvordan været kan påvirke kjøringen Hva slags forholdsregler bør du ta i forskjellige værforhold Hva du bør gjøre hvis du blir overrasket av værforholdene

Unngå distraksjoner

Hva slags distraksjoner bør du unngå Hvorfor det er viktig å holde fokus på veien Hva du kan gjøre hvis du må bruke telefonen eller andre distraksjoner

Kjør med forsikrighet

Hva betyr det å kjøre med forsiktighet Hvordan tilpasse farten etter forholdene på veien Hvordan være oppmerksom på trafikken og andre farer på veien

Sikkerhetstips #1

Bruk hjelm – det kan redde livet ditt

Når du kjører motorsykkel er det viktig å tenke på sikkerhet. Det å bruke hjelm er en av de viktigste sikkerhetstiltakene du kan ta. En hjelm kan redde livet ditt i tilfelle av en ulykke, og det er derfor svært viktig at du tar hjelmen på deg før du begynner å kjøre.

 

Hvorfor hjelm er så viktig

Hjelmen er en av de viktigste beskyttelsene du har som motorsyklist. Hjelmen kan beskytte hodet ditt mot alvorlige skader i tilfelle av en ulykke. Hodet ditt er en av de mest sårbare delene av kroppen, og skader på hodet kan være livstruende eller føre til varige skader. En hjelm kan beskytte deg mot hodeskader og redusere risikoen for alvorlige skader.

 

Hva slags hjelm bør du bruke

Det finnes mange forskjellige typer hjelmer å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilken type hjelm som passer best for deg. Her er noen tips til hva du bør se etter når du velger hjelm:

 • Velg en hjelm som passer godt på hodet ditt. Hjelmen skal sitte tett og komfortabelt på hodet ditt, og ikke være for stor eller for liten.
 • Sørg for at hjelmen har god ventilasjon. Dette kan hjelpe deg å holde hodet kjølig og komfortabelt under lange kjøreturer.
 • Velg en hjelm som passer til din kjørestil og behov. Hvis du kjører mye på motorvei, kan det være lurt å velge en hjelm med en aerodynamisk design som kan redusere vindstøy og vindmotstand.
 • Se etter en hjelm som har god beskyttelse på kinnene og nakken. Dette kan gi ekstra beskyttelse i tilfelle av en ulykke.

 

Hva du bør se etter når du velger hjelm

Når du velger hjelm er det viktig å se etter hjelmer som er godkjent av myndighetene. Du bør se etter hjelmer som er godkjent av EU eller DOT, som er de to største godkjenningsorganene i verden. Hjelmer som er godkjent av disse organene har gjennomgått strenge tester for å sikre at de oppfyller visse sikkerhetskrav.

Det er også viktig å se etter hjelmer som har god ventilasjon, et behagelig fôr og som passer godt på hodet ditt. Sørg for å prøve på flere forskjellige hjelmer før du velger en, slik at du kan finne den hjelmen som passer best for deg.

 

Konklusjon

Bruk av hjelm er en av de viktigste sikkerhetstiltakene du kan ta når du kjører motorsykkel. Hjelmen kan beskytte hodet ditt mot alvorlige skader og redusere risikoen for livstruende skader. Når du velger hjelm er det viktig å se etter hjelmer som er godkjent av myndighetene og som passer godt på hodet ditt. Det kan også være lurt å velge en hjelm som har god ventilasjon og som passer til din kjørestil og behov.

Husk å alltid bruke hjelm når du kjører motorsykkel. Dette kan redde livet ditt og gjøre kjøringen mer sikker og komfortabel.

Sikkerhetstips #2

BRUK RIKTIG SIKKERHETSUTSTYR​

Å bruke riktig sikkerhetsutstyr er avgjørende for å beskytte deg mot skader og for å kjøre motorsykkel trygt og komfortabelt. Selv om hjelm er det viktigste sikkerhetsutstyret, finnes det også andre typer utstyr som kan bidra til å redusere risikoen for skader.


Hva slags utstyr bør du bruke?

 • Jakke: En solid motorsykkeljakke beskytter kroppen mot skader og gir også en bedre komfort på kjøreturen. Det finnes jakker med polstring og beskyttelse på utsatte områder som skuldre, rygg og albuer, og det kan være lurt å velge en jakke med reflekterende materiale for bedre synlighet i trafikken.
 • Bukse: En motorsykkelbukse beskytter bena og knærne mot skader i tilfelle en ulykke, og det finnes også bukser med polstring og beskyttelse på utsatte områder.
 • Støvler: Motorsykkelstøvler bør beskytte anklene og gi godt grep på fothvilere og bakken. Velg støvler som er høye og solide, og som passer til kjørestilen din.
 • Hansker: Hansker beskytter hendene dine mot skader og gir også bedre grep på styret. Velg hansker som passer til værforholdene og som gir god passform og bevegelighet.
 

Hva bør du se etter når du velger utstyr?

 • Kvalitet: Velg utstyr av god kvalitet som kan beskytte deg mot skader.
 • Passform: Utstyret bør passe godt på kroppen og ikke begrense bevegelsene dine.
 • Komfort: Velg utstyr som gir deg god komfort og ikke irriterer huden din.
 • Sertifisering: Sjekk om utstyret er sertifisert av godkjente myndigheter for å sikre at det oppfyller de nødvendige sikkerhetskravene.
 

Husk å alltid bruke riktig sikkerhetsutstyr når du kjører motorsykkel. Dette kan redusere risikoen for skader og gjøre kjøringen mer komfortabel og trygg.

Sikkerhetstips #3

HOLD DEG SYNLIG​

Synlighet er en viktig faktor når du kjører motorsykkel, spesielt på veier med mye trafikk eller dårlig belysning. Å være synlig kan hjelpe deg med å unngå ulykker og redusere risikoen for å bli påkjørt av andre kjøretøy. Her er noen tips om hvordan du kan holde deg synlig på veien:

 

Hva slags klær og utstyr kan gjøre deg mer synlig?

Å bruke reflekser og klær med høy synlighet kan gjøre deg mer synlig på veien. Reflekser kan festes på hjelm, jakke, bukse eller sko, og vil gjøre deg mer synlig når billykter lyser på deg. Høy synlighet klær er gjerne gule, oransje eller røde, og vil også hjelpe deg å bli sett av andre trafikanter.

 

Hva du bør se etter når du velger synlighetsutstyr?

Når du velger synlighetsutstyr, er det viktig å se etter klær og utstyr som er laget av materialer som reflekterer lys og som er synlige på avstand. Du kan også se etter klær som er ventilert, for å holde deg kjølig på varme dager. Det kan også være lurt å velge klær og utstyr som passer din kjørestil og behov.

Husk å alltid være synlig når du kjører motorsykkel. Dette vil gjøre deg mer trygg på veien og bidra til å redusere risikoen for ulykker.

Sikkerhetstips #4

VÆR OPPMERKSOM PÅ VÆRET​

Som motorsyklist er det viktig å være oppmerksom på været og hvordan det kan påvirke kjøringen din. Værforhold som regn, tåke, snø, is og vind kan alle ha en stor innvirkning på hvor trygt og behagelig det er å kjøre.

Her er noen forholdsregler du kan ta i forskjellige værforhold:

Regn:
 • Bruk regntøy for å holde deg tørr.
 • Reduser hastigheten og hold en større avstand til andre kjøretøy.
 • Unngå å bremse eller akselerere brått, da dette kan føre til at motorsykkelen mister grep på veien.
 • Vær forsiktig på svingete veier, da det kan være vanskelig å få nok grep i kurvene.
Tåke:
 • Bruk lavere hastigheter og vær oppmerksom på veien.
 • Hold øynene dine på veien og foran deg, da det kan være vanskelig å se langt fremover i tåken.
 • Bruk tåkelys og fjernlys for å øke synligheten.
 • Vær forsiktig med å bruke blinklys, da det kan være vanskelig for andre bilister å se dem.
Snø og is:
 • Unngå å kjøre når det er snø eller is på veien.
 • Hvis du må kjøre, bruk vinterdekk og kjør i lav hastighet.
 • Vær forsiktig i svinger, da det kan være vanskelig å få tilstrekkelig grep på veien.
 • Unngå å bremse og akselerere brått, da dette kan føre til at motorsykkelen mister grep på veien.
Vind:
 • Reduser hastigheten og hold en større avstand til andre kjøretøy.
 • Hold deg fast på styret for å unngå å bli tatt av vinden.
 • Hold øynene dine på veien, da det kan være vanskelig å kjøre i sidevind.

Hvis du blir overrasket av værforholdene, kan det være lurt å stoppe og vente til været bedrer seg. Hvis du ikke kan stoppe, kjør forsiktig og vær oppmerksom på veien og andre kjøretøy.

Løv / Blader:
 • Løv/blader kan være glatt å kjøre over. 
 

Husk å alltid være oppmerksom på været og hvordan det kan påvirke kjøringen din. Ved å ta riktige forholdsregler kan du gjøre kjøringen din mer sikker og behagelig.

Sikkerhetstips #5

Unngå distraksjoner

Når du kjører motorsykkel, er det viktig å holde fokus på veien og unngå distraksjoner. Distraksjoner kan være farlige og øke risikoen for ulykker. I denne artikkelen vil vi se på hvilke distraksjoner du bør unngå, hvorfor det er viktig å holde fokus på veien og hva du kan gjøre hvis du må bruke telefonen eller andre distraksjoner.

Hva slags distraksjoner bør du unngå?

Når du kjører motorsykkel, bør du unngå distraksjoner som kan ta oppmerksomheten din fra veien. Dette inkluderer å bruke telefonen mens du kjører, spise eller drikke mens du kjører, justere musikk eller lyd, eller snakke med passasjerer eller andre motorsyklister. Selv små distraksjoner kan være farlige når du kjører en motorsykkel, så det er viktig å unngå dem så mye som mulig.

Hvorfor det er viktig å holde fokus på veien?

Når du kjører en motorsykkel, er det viktig å holde fokus på veien fordi selv små distraksjoner kan føre til farlige situasjoner. Å miste fokus på veien kan gjøre det vanskelig å se hindringer, andre kjøretøy eller fotgjengere som kan være rundt deg. Å holde fokus på veien kan hjelpe deg med å reagere raskere og mer effektivt på situasjoner som oppstår mens du kjører.

Hva du kan gjøre hvis du må bruke telefonen eller andre distraksjoner?

Hvis du må bruke telefonen mens du kjører, bør du finne et trygt sted å stoppe før du tar opp telefonen. Hvis du trenger å justere musikken eller lyden, kan du gjøre det før du begynner å kjøre eller når du har stoppet. Det kan også være lurt å sette telefonen på lydløs eller sette den på flymodus mens du kjører. På den måten kan du unngå å bli distrahert av innkommende samtaler eller meldinger.

Konklusjon

Å unngå distraksjoner er viktig når du kjører en motorsykkel. Det kan hjelpe deg med å holde fokus på veien og unngå farlige situasjoner. Hvis du må bruke telefonen eller andre distraksjoner, bør du finne et trygt sted å stoppe før du tar opp oppgaven. Husk alltid å holde fokus på veien når du kjører en motorsykkel.

Sikkerhetstips #6

Kjør med forsiktighet

Når du kjører motorsykkel, er det viktig å kjøre med forsiktighet. Dette betyr at du bør tilpasse farten din etter forholdene på veien og være oppmerksom på trafikken og andre farer på veien. Ved å kjøre forsiktig kan du redusere risikoen for ulykker og skader.

Tilpass farten etter forholdene på veien

Det er viktig å tilpasse farten din etter forholdene på veien. Hvis veien er glatt eller våt, bør du kjøre saktere enn vanlig for å unngå å skli eller miste kontrollen over sykkelen. Hvis du kjører på en smal vei med mange svinger, bør du også tilpasse farten din etter dette.

Vær oppmerksom på trafikken og andre farer på veien

Når du kjører motorsykkel, er det viktig å være oppmerksom på trafikken og andre farer på veien. Dette inkluderer å se etter biler, lastebiler og andre kjøretøy som kan komme i veien din. Du bør også være oppmerksom på fotgjengere, syklister og dyr som kan befinne seg på eller nær veien.

Du bør også være oppmerksom på veiforholdene, som hull i veien eller løst grus. Disse kan føre til at du mister kontrollen over sykkelen og falle av.

Husk at når du kjører motorsykkel, er du mer sårbar enn når du kjører bil. Derfor er det viktig å kjøre forsiktig og være oppmerksom på alt som skjer rundt deg. Ved å kjøre med forsiktighet kan du nyte motorsykkelkjøringen på en trygg og sikker måte.

Oppsummering

Oppsummering

Selv om det kan være fristende å slippe å bruke sikkerhetsutstyr når du kjører motorsykkel, er det viktig å ta sikkerhet på alvor. Motorsykling kan være farlig, men det kan også være en morsom og spennende måte å utforske verden på.

For å gjøre motorsykkelkjøringen så sikker som mulig, er det viktig å følge noen enkle sikkerhetstips. Vi har samlet noen av de viktigste tipsene her:

 1. Bruk hjelm
 2. Kle deg riktig
 3. Hold deg synlig
 4. Kjør defensivt
 5. Vær oppmerksom på veiforholdene
 6. Hold motorsykkelen vedlike

Ved å følge disse sikkerhetstipsene kan du redusere risikoen for skader og ulykker når du kjører motorsykkel. Det er også viktig å være oppmerksom og forberedt når du kjører, og å være villig til å tilpasse kjørestilen til forholdene på veien.

Vi oppfordrer alle som er interessert i motorsykling til å ta sikkerhet på alvor, og til å alltid være oppmerksomme og forberedt når de er ute og kjører. Med riktig utstyr, forsiktighet og oppmerksomhet kan motorsykling være en morsom og trygg aktivitet for alle som er glad i å utforske verden på to hjul.

509ced858beb034ac6f5d1150b041053
agm kvadrat-1960678736_scaled_320
granli
naf_logo_tekst
95e85a1b-0dc2-47c7-871b-d652a3b93585
supporter
Andrea Chantelle Jonasdal
100 kr rabatt

Velkomst tilbud

Bruk rabattkoden
“velkommen24”
ved innmelding.