Se medlemsfordeler

DSC00644_pq24ii (1)

MC-sesongen er i gang

En lang vinter er endelig over. Det er tid for å ta frem kjøredressen, starte opp motorsykkelen og komme seg ut på veien. Få ting slår våren når man elsker å kjøre MC – men våren kan være lumsk.

© NAF

Hjelm, hansker, sko og kjøredress. En blankpolert motorsykkel. Sol og tørre veier. Det er tid for kjøreglede, kjøreopplevelser og alt det andre som hører MC-sesongen til.

 

Kjør forsiktig i starten

Våren er en fantastisk tid for oss motorsyklister, men den kan være skummel. Ikke bare fordi veiene er slitte etter en lang vinter, men også fordi vi som førere er rustne.

Det er kanskje lenge siden du sist slang beinet over en MC og det bør du tenke på når du nå skal ut på de første motorsykkelturene. Føret kan også være svært varierende nå på vårparten.

«
Kjør forsiktig, nyt milene og pass litt ekstra
på gjennom våren.
MC-sykler på et torg
Start rolig: Våren er fantastisk på motorsykkel, men ta dine forholdsregler. Skader på veien, is og sand i veibanen – sammen med lave temperaturer – gjør at vi må ta det litt ekstra med ro.
 

Kan være glatt noen steder

Sand i veien, slitasje, hull og langsgående sprekker i asfalten – fellene er mange på denne tiden av året.

Smeltevann som fryser er også alltid et problem på våren. I skyggepartier kan isen ligge lenge og vann som har frosset gjennom natten kan i mange tilfeller minne om våt veibane. Kommer du for raskt inn i en slik situasjon, kan det fort ende i en ulykke.

Den beste måten å forlenge sesongen 2024 på er å kjøre forsiktig nå i starten av sesongen. Selv en velt i lav fart kan føre til beinbrudd og skader på deg og på motorsykkelen. Resultatet kan i mange tilfeller være en ødelagt sesong.

NAF MC

 

Husk MC-klær

Det aller viktigste når man er ute er likevel å få en god opplevelse. Kle deg godt, slik at du ikke fryser. Ikke legg opp for lange turer og pass på å nyte turen. Det er dette vi har gledet oss til gjennom en lang vinter. Nå står en lang og fin sesong foran oss, med gode opplevelser, nye bekjentskaper og fantastiske mil. Noen skal kanskje også ut på turen man har planlagt og drømt om i lang tid.

Motorsyklist i rundkjøring

 

Meld deg på MC-kurs

Å kjøre motorsykkel er fantastisk, og det spiller ingen rolle om man bare skal en liten tur i lokalområdet – eller om man har planlagt en lengre reise. Følelsen og gleden er den samme.

Vi i NAF arrangerer et eget MC-kurs, Sikker på MC. Det er et lavterskelkurs, som er gratis for alle medlemmer i NAF MC og som gir deg en fin start på sesongen.

Kurset vil gjøre deg til en bedre motorsyklist, enten du har kjørt i mange år, eller er nybegynner. Sikker på MC er faktisk det eneste førerutviklingskurset som er godkjent som et tiltak inn mot nullvisjonen.

Publisert: 22. mars 2024

Sist oppdatert: 27. mars 2024

Jan Harry Svendsen, 

 

Bli medlem i NAF MC

Vi har 27 MC-klubber over hele Norge. Som medlem får du gratis sikkerhetstrening, tips og råd, inspirasjon og en rekke turforslag.

Du får også veihjelp, nøkkelforsikring, hjelp fra NAFs advokater og tilgang til NAFs fordelsprogram.

 

Bloggen

relatert

Under finner du relaterte artikler.

Andrea Chantelle Jonasdal
100 kr rabatt

Velkomst tilbud

Bruk rabattkoden
“velkommen24”
ved innmelding.